Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Så beställer du lägenhetsunderhåll

Du kan beställa tapetsering och målning, ny kyl/frys eller ny spis på Mina sidor under några veckor i början av året. OBS. Du som har skyddad identitet eller saknar möjlighet att skaffa BankID kontaktar istället kundservice för att få en beställningsblankett.

Om du tittar med ljud läses texten på bilderna i filmen upp.

Enkelt att beställa på Mina sidor

Du ser ditt erbjudande om underhåll på Mina sidor i januari varje år. Det är också här du beställer. 2024 kan du göra din beställning på Mina sidor från den 10 januari till den 18 februari.

  1. Logga in med BankID på Mina sidor och klicka på ”Ditt lägenhetsunderhåll” och sedan ”Se ditt lägenhetsunderhåll”. Här ser du:
    • vilket år underhållet ingår i hyran.
    • vad det kostar om du vill tidigarelägga underhåll och beställa redan idag.
    • vilken rabatt du får på januarihyran 2025 om du har rätt till underhåll utan kostnad 2024, men väljer att vänta.
  2. Om du vill göra en beställning, välj vilka rum du vill renovera och vilka åtgärder du vill beställa.
  3. När du har kollat att dina personuppgifter stämmer, signerar du med Bank-ID.
  4. Efter en liten stund hittar du din beställning med status under ”Påbörjade och avslutade beställningar”

Två på hyresavtalet?

Om ni är två personer på hyresavtalet måste båda två signera. Efter att den första personen har gjort beställningen och signerat, loggar den andra personen in på Mina sidor och signerar beställningen som ligger under "Påbörjade och avslutade beställningar".

Vill du veta mer?

Om du vill se steg för steg, och lite mer detaljerat, hur det går till att beställa, titta på filmen här ovanför. Du kan också läsa eller ladda ner en manual om du föredrar en pdf-fil.

Vad händer sen?

När du har gjort din beställning kan du fundera på hur du vill att det ska se ut hemma hos dig. Se alla produkter här på vår webb. Färger och tapeter kan vara bra att se i verkligheten på våra besökskontor eller i måleributik.

Arbetet utförs till och med oktober

Vår entreprenör kontaktar dig för att boka tid. Eftersom det är många som vill få målat och tapetserat utförs arbeten löpande till och med oktober. Det kan alltså dröja flera månader innan målaren kontaktar dig för att boka tid. Vid tidsbokningen väljer du vilken tapet eller färg du vill ha på väggen. Har du inte haft möjlighet att titta på tapeterna i verkligheten kan du få låna tapetböcker av målaren. 

Extra arbetsmoment = extra kostnader

Om det vid målning och tapetsering behövs extra arbetsmoment som inte ingår i vanliga underhållet, får du besked av målaren om eventuella merkostnader innan arbetet påbörjas. Extra arbete kan behövas till exempel om du väljer målning istället för tapetsering, om du väljer en tapet utanför vårt standardsortiment eller vid spärrmålning vid nikotinskador.

Faktura när arbetet är klart

Kostnader för tidigareläggning och eventuella extra arbetsmoment kommer på faktura när arbetet är utfört. Det är oftast målerifirman som debiterar dig för det extra arbetet. Om det behövs extra målning på grund av nikotinskador är det dock Familjebostäder som debiterar dig för det.

Tillval

Våra tillvalsprodukter, till exempel säkerhetsdörr, kan du beställa när du vill under året. Alla våra tillval ser du här på vår webb. Utbudet för olika lägenheter kan dock variera. Kontakta kundservice för att höra vilka val som är möjliga hos dig. Du får sedan en separat beställningsblankett för tillval. Tillvalskostnaden läggs på hyresavin när tillvalet är på plats i din lägenhet.

Senast uppdaterad 16 maj 2024

Relaterat innehåll