Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Balkong och uteplats

Balkong och uteplats kan bli ett trevligt extrarum under våren och sommaren. Här har vi samlat några råd om hur du undviker att störa dina grannar när du vistas på balkong eller uteplats.

Foto: Gustav Kaiser

  • Om du vill hänga upp blomlådor ska de av säkerhetsskäl sättas upp på insidan av balkongräcket. Vattna blommorna försiktigt så att vattnet inte rinner ner på grannens balkong.
  • Sköna sommarkvällar är det lockande att sitta och prata, men även de trevligaste samtal kan störa dem som vill sova. Tänk därför på ljudnivån och håll koll på klockan.
  • Att piska mattor, kasta fimpar eller annat skräp från balkongen är inte tillåtet.

Rökning på balkong - visa hänsyn

Det är inte förbjudet att röka på balkongen (bara om du bor i ett av våra rökfria boenden). Men tänk på att röklukt lätt sprider sig genom ventilation och in genom öppna fönster. Med hänsyn till grannen kan det därför vara bra att undvika att röka på balkongen.

Rensa inför vintern

Ett tips inför vintern är att tömma balkongen så att stora snömängder från exempelvis takskottning inte skadar dina utemöbler, blomkrukor eller prydnader.

Välskött uteplats - trevligt för alla

Om du har en uteplats som hör till din lägenhet ansvarar du för skötseln. Det innebär att du ska rensa ogräs och hålla den städad. Du får inte använda uteplatsen som förvaringsplats och tänk på att löv och skräp kan dra till sig skadedjur som till exempel råttor. En välskött uteplats ser trevligt ut både för dig och för dina grannar.

Senast uppdaterad 19 april 2024

Relaterat innehåll