Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Färdknäppen Södermalm, 40+

Färdknäppen ligger i Södra stationsområdet och har nära till både kollektivtrafik och service. Huset har en fin gemensam trädgård med plats för avkoppling och odling av blommor och grönsaker och en takterrass med utsikt över hela Södermalm.

Det gemensamma livet i huset är viktigt och dit hör att ingå i ett matlag som var sjätte vecka, måndag till fredag, lagar middagsmaten. Alla deltar också i trädgårdsarbetet och städningen av gemensamma utrymmen. Frivilliga och spontana arbetsgrupper sköter bland annat husets bibliotek och planerar olika aktiviteter som musik, föredrag och filmkvällar.

Idag bor här ett 50-tal personer från 40 år och uppåt, idealet är att cirka hälften av de boende är yrkesverksamma och hälften är pensionärer och så har det hittills också varit.

För att bo i Färdknäppen ska man vara medlem i kollektivhusföreningen, delta i husets gemensamma liv samt vara 40+ och inte har några hemmavarande barn under 18 år.

Fakta

Antal lägenheter: 43, från ettor på 37 kvm till treor på 75 kvm, varje lägenhet har badrum och ett fullt utrustat, men lite mindre kök

Gemensam yta: 345 kvm, fördelad på storkök, matsal, allrum med bibliotek, gästrum, hobbyrum, takterrass, förråd, matkällare, motionsrum, bastu, datorrum samt två gästrum.

Hur får jag lägenhet här?

För att kunna få en lägenhet i Färdknäppen eller Sockenstugan, måste du vara medlem i respektive kollektivhusförening. När en lägenhet blir ledig får du möjlighet att anmäla ditt intresse. Kollektivhusföreningen föreslår sedan en hyresgäst som prövas av Familjebostäder. I Färdknäppen finns 43 lägenheter från ettor till treor och i Sockenstugan finns 44 lägenheter från ettor till treor.

Senast uppdaterad 21 november 2023

Relaterat innehåll