Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Sofia, projektledare

"Det är en rätt så häftig känsla när ett projekt jag jobbat med under flera år tillslut blir klart!"

Foto: Familjebostäder

Vad gör du i din roll på Familjebostäder?

– Som projektledare på Familjebostäder planerar, projekterar och projektleder jag stora ombyggnadsprojekt och underhållsprojekt. Jag ansvarar för beställningar via entreprenörer och konsulter, följer upp ekonomin och tar fram handlingar bland mycket annat.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med jobbet är att se det färdiga resultatet. Det är en rätt så häftig känsla när ett projekt jag jobbat med under flera år tillslut blir klart! Sen gillar jag att jag har så trevliga kollegor både internt och externt.

Hur ser en vanlig dag ut?

– Min dag börjar oftast med att jag går igenom och svarar på mail, kontaktar konsulter och entreprenörer. Sedan blir det troligtvis ett platsbesök på något av projekten eller ett bygg-eller projekteringsmöte. Jag har dagligen många kontakter med alla inblandade i projekten både på mejl och telefon.

Vad tycker du utmärker Familjebostäder som arbetsgivare?

– Medarbetarna ges mycket eget ansvar och stor vikt läggs vid att få oss att trivas och utvecklas efter eget önskemål, som i mitt fall genom en variation av byggprojekt i olika delar av staden baserat på mina personliga önskemål.

Vi brukar säga att vi har ett viktigt jobb – vad betyder det för dig?

– ”Ett viktigt jobb” för mig handlar om att få vara med och bygga framtidens bostäder där Stockholmarna vill och har råd att bo. Att det jag gör till vardags har betydelse för hur människor trivs i sina hem och i sitt bostadsområde är något jag värdesätter högt.

Senast uppdaterad 9 januari 2024

Relaterat innehåll