Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Jennifer, förvaltare

"Känslan av att kunna påverka både mina medarbetares och våra hyresgästers vardag är oslagbar."

Hej Jennifer, vad gör du i din roll som förvaltare?

 Som förvaltare agerar jag fastighetsägare med allt ansvar det innebär. Personal, underhåll, ekonomi, myndighetskrav och hyresgästrelationer är mina huvudområden.

– Jag har personalansvar för tolv husvärdar och en biträdande förvaltare i team Farsta Centrum och varje dag bollar jag frågor med mitt team för att göra boendemiljön bättre för våra hyresgäster.

Hur hittade du till Familjebostäder?

– Under mina femton år i fastighetsbranschen inom olika bolag har jag kommit i kontakt med Familjebostäder på flera sätt och jag har alltid blivit bemött med värme och engagemang. När en tjänst hos Familjebostäder dök upp var jag inte sen att söka - det kändes tryggt och välkomnande redan vid första intervjun.

Vilka erfarenheter har du med från tidigare jobb?

– Jag har haft turen att jobba både som projektsamordnare och biträdande förvaltare på Familjebostäder innan jag blev förvaltare. Varje dag i min roll som förvaltare relaterar jag till mina tidigare roller och har nytta av det nätverk jag byggde upp tidigare. Exempelvis vet jag värdet av tydlig kommunikation mellan yrkesgrupperna för att minska missförstånd och öka effektiviteten.

Hur ser en dag ut för dig?

– Ingen dag är den andra lik, vilket jag älskar! På morgonen går jag igenom mejlen och bevakar om det skett något akut sedan dagen innan. Jag försöker alltid prioritera att svara på interna mejl för att kollegornas dag ska flyta på så bra som möjligt. Tillsammans med mitt team löser jag frågor och funderingar som inkommit och bollar lösningar som ger nytta för både Familjebostäder och hyresgästen.

– Under dagen medverkar jag vid projekt- och driftmöten och har även fokus på att följa upp ekonomin för mitt förvaltningsområde.

Vad är det bästa med förvaltarrollen?

– Det bästa är att jag jobbar med människor. Känslan av att kunna påverka både mina medarbetares och våra hyresgästers vardag är oslagbar. Varje dag lär jag mig något nytt och utmanas i att tänka långsiktigt och att lösa problem här och nu.

Hur ska man vara för att passa in i rollen som förvaltare?

– Jag tycker det är viktigt att vara nyfiken, ödmjuk, flexibel, tydlig och driven. Som förvaltare underlättar det om man bygger upp ett internt nätverk med bra samarbete, så det underlättar om man är lagd åt det sociala hållet. Självklart bör man även ha ett stort intresse av fastigheter, ekonomi och ledarskap.

Vad tycker du utmärker Familjebostäder som arbetsgivare?

– Familjebostäder för mig står för trygghet, värme och välvilja. Både interna och externa utbildningar prioriteras verkligen och jag har även haft turen att få växa inom bolaget – det är jag väldigt tacksam för.

– Familjebostäder är en vänlig arbetsgivare med massor med fantastiska kollegor, erfarenhet och kompetens.

Senast uppdaterad 6 november 2023

Relaterat innehåll