Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Jennifer, energispecialist

"Jobbet kräver samarbete med driftingenjörer, drifttekniker och förvaltare för att vi ska uppnå bolagets energimål."

Foto: Familjebostäder

Jennifer, vad gör du i din roll som energispecialist?

– Som energispecialist har jag bland annat ansvar för energistatistiken och energieffektivisering av våra fastigheter. Jag följer upp och analyserar fastigheter som har potential att minska sin energianvändning. Jobbet kräver samarbete med driftingenjörer, drifttekniker och förvaltare för att vi ska uppnå bolagets energimål.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och utveckla ett arbetssätt för hur vi följer upp energianvändningen och arbetar med energieffektivisering i våra fastigheter. Det är dessutom otroligt kul och lärorikt att få arbeta med engagerade kollegor som brinner för det de gör – jobbet hade inte varit detsamma utan dem. Vi arbetar tillsammans i att stötta bolaget med kompetens inom energiområdet.

Vad tycker du utmärker Familjebostäder som arbetsgivare?

– Familjebostäder är ett bolag som är måna om sina anställdas hälsa och välmående. Dessutom satsas det mycket för att stärka ledarskap och medarbetarskap inom bolaget.

– Något som också utmärker Familjebostäder är att man arbetar mycket med frågor som berör allt från förvaltning till samhällsbygge. Det kan innefatta frågor inom social hållbarhet samt klimat och miljö -  men även frågor som berör oriktiga hyresförhållanden, mobilitetslösningar kring boendet, trygghet och säkerhet och  aktiviteter i våra bostadsområden.

–Att ett fastighetsbolag arbetar med den här typen av frågor anser jag är otroligt viktigt för att bidra till ett hållbart Stockholm.

Senast uppdaterad 9 januari 2024

Relaterat innehåll