Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Henrik, husvärd

"Om du gillar att träffa människor och vill ha ett fritt jobb är rollen som husvärd något för dig."

Foto: Olof Plym Forshell

Som husvärd har du ansvar för fastigheterna i våra bostadsområden. Du är företagets ansikte utåt och är ofta den första personen våra hyresgäster träffar.

Hej Henrik, hur ser en vanlig jobbdag ut?

– Oftast börjar jag dagen på kontoret. Jag läser mejl, tar hand om fakturor och går igenom vilka jobb jag ska göra under dagen. Sen bokar jag in tider för hyresgästbesök, det tar en timme eller två, innan jag sätter mig i bilen och åker ut till mitt område.

Jag brukar gå en liten runda i och runt fastigheterna innan jag börjar med mina hyresgästbesök. På eftermiddagen åker jag in till kontoret igen och avslutar dagen ungefär som jag startade på morgonen.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att jag får träffa människor och jobba med många olika saker. Det är ett ganska fritt arbete och jag planerar min arbetsdag själv. Det är ett omväxlande servicejobb där jag löser problem som våra hyresgäster har. 

Hur är det att arbeta här?

– Familjebostäder är en trygg och stabil fastighetsägare som är med och påverkar samhället på många sätt. Det märks också att det finns möjlighet till personlig utveckling i bolaget om du har ambitioner att pröva en annan arbetsroll.

Senast uppdaterad 9 januari 2024

Relaterat innehåll