Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Erika, projektledare

"Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med i hela byggprocessen och kan påverka från start till mål."

Foto: Caroline Odd

Hej Erika, vad gör du i din roll på Familjebostäder?

– Mitt jobb går ut på att projektleda våra nyproduktionsprojekt. Jag är med i projekt som ligger i olika faser av byggprocessen. Dels i detaljplaneskedet, i projekteringsskedet men också i produktion.

Vad gjorde du innan du kom till oss?

– Jag jobbade först som byggnadskonstruktör i fem år och sedan som projektledare på ett teknikkonsultföretag i dryga sju år.

Hur hittade du till Familjebostäder?

– Jag hittade till Familjebostäder via en tidigare kollega som börjat jobba här och som tipsade om att det är ett bra företag.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med i hela byggprocessen och kan påverka från start till mål. Arbetsuppgifterna är varierande och jag träffar människor med många olika kompetenser i projektens alla skeden. Belöningen är helt klart att se glada hyresgäster flytta in i sina nya lägenheter.

Hur ser en jobbdag ut för dig?

– Ingen dag är den andra lik! Jag behöver till exempel hantera frågor som dyker upp inom pågående produktion, men även planera för framfarten i projekten. Det blir många möten med olika aktörer som är involverade i att driva projekten framåt. Jag har många samarbetsytor både internt på bolaget, med Stockholms stad, med konsulter och med entreprenörer på plats på bygget.

Hur ska man vara för att passa rollen som projektledare?

– Öppen och lyhörd! Vara tydlig i sin kommunikation och våga testa och förbättra nya metoder och digital utveckling.

Vad tycker du utmärker Familjebostäder som arbetsgivare?

– Det är tydligt för mig att man jobbar med både samhällsnytta och stadsutveckling. Att ha alla kollegor från förvaltning, drift, nybyggnation, underhåll, miljö, digital utveckling, ekonomi, kommunikation med flera i ett nära samarbete är en viktig del som gör att man kan få återkoppling i alla led för att utveckla produkten.

Senast uppdaterad 9 januari 2024

Relaterat innehåll