Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Förråd och förvaring

Till varje lägenhet hör ett förråd där du kan förvara säsongsbetonade saker eller sådant som du kanske inte använder så ofta.
En belyst källargång med förråd på båda sidor.

Foto: Fredrik Hjerling

Till varje lägenhet hör ett förråd där du kan förvara saker. De flesta förråd finns på vind eller i källare och är märkt med ditt lägenhetsnummer.

Lås och stäng ordentligt

Du låser förrådet med ett hänglås som du skaffar själv. Tänk på att stänga dörrar till vind och källare efter dig när du går till och från förrådet! De måste hållas stängda med tanke på brand och inbrott. Det är särskilt viktigt när det gäller branddörrar. 

Hemförsäkringen gäller även förrådet

Du behöver ingen extra försäkring för ditt förråd. Förrådet ingår i din hemförsäkring, men den brukar inte gälla för samma saker som i hemmet. 

Stäm av med ditt försäkringsbolag vilka regler som gäller för dig och om du behöver förvara saker i förrådet på ett speciellt sätt. Det kan också vara bra att tänka på att vissa saker kan ha större värde för dig personligen än vad ett försäkringsbolag kan ersätta dig för. 

Det här ska du inte ha i förrådet

Du här får du inte förvara i förrådet:

  • gasol
  • brandfarliga vätskor
  • sprejburkar 

Ha inte heller saker som tjuvar vill stjäla i förrådet, till exempel:

  • pengar
  • smycken
  • andra värdefulla saker eller samlingar
  • värdehandlingar och andra viktiga papper
  • elektronik
  • alkohol

Titta till ditt förråd

Även om du inte behöver något i förrådet är det bra om du tittar till det då och då. Kontrollera ditt lås och titta efter tecken på inbrott eller regnvatten som tagit sig in.

Hyr ett extra förråd

I många av våra bostadsområden finns extra förråd att hyra för den som har behov av lite extra förvaring. Förråden kan hyras av dig som bor hos oss. När det finns lediga förråd i just ditt område, hittar du dem på Mina sidor

Andra förvaringsutrymmen

I många fastigheter finns också speciella förvaringsutrymmen för exempelvis cyklar och barnvagnar. I trapphuset får du inte ställa eller förvara saker av brandsäkerhetsskäl. Trapphuset är en utrymningsväg om det skulle börja brinna.

Senast uppdaterad 18 april 2024

Relaterat innehåll