Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Energianvändningen i ditt hus

Energideklarationen visar fastighetens energianvändning. Syftet är att främja en effektiv energianvändning och en god inomhusmiljö. Du hittar en sammanfattning av energideklarationen på en skylt i trapphuset.

Som fastighetsägare ska vi enligt lagen energideklarera alla våra byggnader. Syftet med energideklarationerna är att ta reda på hur mycket energi byggnaderna använder (kWh/kvadratmeter och år) och vilka åtgärder för energieffektivisering som finns, samtidigt som vi behåller en god inomhusmiljö. 

Du kan se en sammanfattning av byggnadens energideklaration på en skylt i trapphuset. Familjebostäder gör deklarationen som gäller i tio år tillsammans med en energiexpert från ett ackrediterat företag.

Energiklass på nya energideklarationer

Alla nya energideklarationer ska visa en energiklass på byggnaden. Det finns sju energiklasser från A till G. Energiklass A står för en byggnad med låg energianvändning och G för en byggnad med hög energianvändning. En byggnad som har en energianvändning som motsvarar det krav som ställs på ett nybyggt hus idag får klass C.

Senast uppdaterad 5 Mars 2024

Relaterat innehåll