Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Bo i hyresrätt hos oss

Familjebostäder erbjuder över 40 000 stockholmare hem i attraktiva och trygga områden. Vi utvecklar och förvaltar husen våra hyresgäster bor i och vi bygger bostäder till nya stockholmare i en stad som växer. Alla våra bostäder och lokaler finns inom Stockholms stads kommun.
Barn bygger med lego sittandes på golvet.

Foto: Johnér bildbyrå

Bekymmersfritt boende

När du hyr din bostad hos oss ser vi till att det är ett enkelt sätt att leva och att bo. Ett förvaltningsteam med förvaltare, husvärdar, reparatör och fastighetsskötare ser till att gården är välskött och att det är städat och snyggt i entréer och allmänna utrymmen. Går något sönder eller krånglar kontaktar du oss och du får besök av husvärden som åtgärdar felet.

Vill du göra om hemma har du som hyresgäst rätt att med vissa tidsintervall få lägenhetsunderhåll såsom t ex målning och tapetsering. Det ingår i hyran. Tycker du din lägenhet är bra som den är kan du istället välja att få en rabatt. Du kan också mot en engångskostnad få lägenhetsunderhållet som ingår i hyran utfört tidigare. Vi har också ett utbud av olika tillval som du kan beställa direkt från oss, t ex nya köksluckor och köksfläkt till köket eller en säkerhetsdörr.

Service

Vi är måna om att du som hyr av oss får en god service och ett trevligt bemötande. När du loggar in på Mina sidor kan du göra dina flesta ärenden. Här kan du hitta din hyresavi, boka tvättstuga och enkelt göra en felanmälan. Som hyresgäst hos oss får du även våra nyhetsbrev Enklare vardag med läsning om ditt boende och varje månad möter du aktuell information i din port i form av våra portnyheter. Hittar du inte vad du söker på webben kan du kontakta vår kundservice som besvarar dina frågor och hjälper dig när det behövs. Du kan också kontakta oss eller ta del av våra nyheter via vår Facebooksida.
På våra två besökskontor hämtar du nycklar när du flyttar in och har möjlighet att se tapeter, golv och köksluckor den dag du vill beställa lägenhetsunderhåll.

Miljövänligt boende

Vi vill underlätta för dig att sortera och återvinna dina sopor. Vid varje fastighet finns möjlighet att återvinna tidningar och förpackningar. Hälften av våra hyresgäster har också möjlighet att sortera ut sitt matavfall så att det kan bli biogas och biogödsel.

Enkelt att byta bostad

Du som har ett förstahandskontrakt hos oss har möjlighet att söka nytt boende via den interna byteskön. Du kan söka befintliga lägenheter eller stå i kö för lägenheter i vår nyproduktion. I den interna kön kan du också söka bland lediga lägenheter hos de andra kommunala bostadsbolagen; Stockholmshem, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Micasa. Vi hyr ut ca en tredjedel av våra bostäder via den interna kön och det är oftast kortare kötid att få en lägenhet via internkön.

Senast uppdaterad 26 februari 2024

Relaterat innehåll