Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Stockholmshus nära Bandhagens centrum

Kvarteret Lådkameran ligger vid Grycksbovägen/Örbyleden nära Bandhagens centrum. Här bygger vi sammanlagt 148 nya hyresrätter inom ramen för satsningen Stockholmshusen.
  • Foto: Gustav Kaiser

    1 / 10

Fakta

Antal lägenheter: 148
Antal våningar: 4-6
Antal rum: 1-4
Boarea kvm: 34-93
Balkong/uteplats: Ja de flesta (8 lgh saknar)
Hiss: Ja
Parkering/garage: Ja
Adress: Grycksbovägen 85-115
Arkitekt: Tyréns Arkitekter
Planerad inflyttning: 2024
Uthyrning 2023

Stockholmshus en ny årsring

Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter. 

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Merparten av lägenheterna har förrådet inne i lägenheten, några få lägenheter har förrådet i källaren, se ditt bofaktablad vad som gäller för dig.

Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning. 

Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med induktionshäll. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Det finns också en plats att ställa mikron.

Dusch finns i alla lägenheter med duschdraperistång. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. I vissa lägenheter kan det vara en kombimaskin (se ditt bofaktablad). Här finns ingen gemensam tvättstuga. 

I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats, åtta lägenheter saknar balkong eller uteplats. Alla fönster har persienner.  

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för matavfall, förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall.  

Kolla ditt bofaktablad för att se exakt vilken utrustning din lägenhet har. 

Gården

På gården finns det sittplatser och lekutrustning för de minsta barnen. Gården får planteringar i lådor och betongplattor på marken. Hela gården görs i ordning först till sommaren 2024.

I bottenvåningen ut mot Grycksbovägen bygger vi fyra lokaler.

Om området

Stadsdelen Bandhagen är uppförd på 50-talet och ligger cirka 17 minuter från T-centralen med grön linje 19. Cykelavståndet till T-centralen är cirka 40 minuter. Lådkameran ligger ett par minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen och Bandhagens Centrum med butiker och restauranger. Flera busslinjer trafikerar i närheten. På gångavstånd ligger Bandängen, en parklek och grönområde. Du tar dig lätt till Högdalens Centrum som har ett större utbud av butiker, apotek och bibliotek. Via stadens hemsida kan du få information om skolor och förskolor i stadsdelen Enskede-Vantör-Årsta.

Här bor du enkelt utan egen bil

Kvarteren Lådkameran ligger nära tunnelbanan i Bandhagen. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. Det finns en bilpool och du får tillgång till en cykelpool. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln och möjlighet att tvätta din cykel. Det kommer också att finnas en cykelpool med elcyklar. 

Parkering

Här bygger vi 20 parkeringsplatser utomhus och 57 platser i garaget, där 15 platser är reserverade för boende i kvarteret Filmen 4. Här kommer även en bilpool att öppna. För att hyra en garageplats behöver du ställa dig i kö hos Stockholm parkering.

Inför att uthyrningen av parkeringsplatserna utomhus startar skickar vi ut en intresseförfrågan till er som flyttat in. Är det fler som vill hyra en plats sker en utlottning.

Uthyrning

Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

För att kunna anmäla intresse för att få en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Lägenheterna hyrs ut etappvis.

Första etappen med 83 lägenheter finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen från den 18 september till 1 oktober 2023. 

Andra och sista etappen med 65 lägenheter finns för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen från den 2 januari till 14 januari 2024.

Relaterat innehåll