Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Höga hus blandat med lägre i Älvsjöstaden

Kvarteret Jordkabeln 1 består av ett högre hus samlat med flera lägre hus som knyter an till områdets tidigare industriella karaktär.
  • Vardagsrum

    Foto: Gustav Kaiser

    1 / 22

Fakta

Antal lägenheter: 144
Antal våningar: 3-13
Antal hus: 4
Antal rum: 1-5
Balkong/uteplats: Ja
Hiss: Ja
Parkering/garage: 33 platser i garage
Adress: Kabelverksgatan/Jordkabelsgatan
Arkitekt: AIX Arkitekter
Planerad inflyttning: 2022 (första etappen)

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Köken har vit skåpinredning och är utrustade med induktionshäll, ugn och inbyggd mikro. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Diskmaskin finns. Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

Om området

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde där Familjebostäder och JM bygger cirka 2 000 nya bostäder. I området har tidigare funnits industri- och kontorsverksamhet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

Den tredje etappen är störst med en blandad bebyggelse av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter. Bostadsrätterna byggs av JM. Älvsjöstaden beräknas vara helt färdigbyggt 2024.

Jordkabeln 1 ligger som en förlängning av de redan färdigbyggda kvarteren längs med Kabelverksgatan och består av fyra huskroppar. Från området är det ca tio minuters promenadavstånd från Älvsjö Station med bussar och pendeltåg. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 45 minuter. Vid pendeltågsstationen ligger Älvsjö Centrum med butiker och service. 

Parkering

I Älvsjöstaden bor du enklast utan bil. Fastigheten får ett garage med ett fåtal platser som hyrs ut av Stockholm parkering. 

Uthyrning

Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

En tredjedel av lägenheterna hyrs ut via den interna kön som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Lägenheterna hyrs ut etappvis.

Relaterat innehåll