Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Stockholmshus i Farsta strand

Vid Mårbackagatan på var sida om Persbergsbacken har Familjebostäder fått en markanvisning för 78 hyresrätter inom projektet Stockholmshusen.

Fakta

Om lägenheterna

Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober och förrådet i lägenheten. Omkring sex ettor har förrådet utanför lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Här finns ingen gemensam tvättstuga.

I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. De allra flesta lägenheterna har balkong eller uteplats. För sex ettor saknas balkong eller uteplats.

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

Här lever du enklast utan egen bil

För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln. I det här projektet bygger vi två parkeringsplatser för bilpool, i övrigt bygger vi inga parkeringsplatser här.

Om området

Stadsdelen Farsta Strand är uppförd på 60-talet. Den här delen av Farsta Strand gränsar till det nya Telestaden, Telias gamla område som nu förvandlas till nya arbetsplatser och bostäder. Här finns närhet till kollektivtrafik och grönområden. På marken som planeras för de nya hyresrätterna finns idag en mindre utnyttjad naturmark. Du tar dig enkelt med buss till antingen Farsta strand eller till Farsta centrum. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 55 minuter. I närheten ligger Farsta Centrum med ett av södra Stockholms största utbud av handel och service.

Uthyrning

All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

Relaterat innehåll