Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Stockholmshus i Västertorp

Kvarteret Pucken ligger i Västertorp på ca 5-10 minuters promenadavstånd från tunnelbanan. Här planerar vi för cirka 110 lägenheter inom satsningen Stockholmshusen.

Fakta

Om lägenheterna

Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter.

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förrådet i lägenheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med glaskeramikhäll och fläkt med brandsläckare. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin.

Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter har en egen tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin inne i lägenheten. Det finns ingen gemensam tvättstuga. I det här projektet bygger vi husen med träkonstruktion med en putsad fasad. Självklart bygger vi husen enligt dagens moderna ljudkrav. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln. All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

Trafikljud i närheten

Vi bygger ett mindre hus med ca 20 lägenheter längs med Västertorpsvägen. Vid Puckgränd mot E4:an byggs ett L-format hus med ca 90 lägenheter, med en skyddad gård. På den södra sidan mot E4:an kommer trafikljud att höras tydligt. Självklart bygger vi huset enligt dagens krav på buller och inomhus med fönster stängda kommer det att upplevas tyst.

Om området

Stadsdelen Västertorp började byggas under 1940-talet och här finns många gröna ytor blandat med flerfamiljshus. Här finns också ovanligt många skulpturer i stadens gröna rum. De nya hyresrätterna planeras längs med Västertorpsvägens södra sida. Från Västertorpsvägen är det cirka 5-10 minuter promenad till tunnelbanan. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-centralen på cirka 17 minuter. Med cykel tar du dig till Hornstull på cirka 15 minuter. I närheten finns både lekparker, förskolor och grundskolor.

Parkering

Här bor du allra enklast utan bil. Tunnelbanan når du på några minuter. Här bygger vi dessutom extra många cykelparkeringar och barnvagnsrum och plats för att fixa med cykeln. Ett mindre antal markparkeringsplatser kommer att finns för uthyrning när hela projektet är inflyttat. Är det fler intresserade än parkeringsplatser sker en lottning.

Uthyrning

Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

Relaterat innehåll