Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Stockholmshus i Farsta vid Larsbodavägen

I Farsta vid kvarteren Oxnö 1, Ingarö 2 och Möja 2 planeras 125 nya bostäder. De tillkommande husen är tänkta att byggas enligt Stockholmshus konceptet.

Familjebostäder undersöker möjligheterna att komplettera området med sju nya huskroppar för bostäder. Här finns idag både lägre lamellhus och högre skivhus. De nya husen är tänkt att komplettera den befintliga bebyggelsen. Vi ser också över möjligheterna att omvandla tex garage till nya bostäder eller möjligen bygga på befintliga hus med fler våningar.

Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver.

Om området

Vid Larsbodavägen ligger Dejegatan och Torsbygatan med stora öppna gårdar. Till Farsta centrum är det ca 6 minuters promenad och där finns tunnelbana och en station bort ligger Farsta strand med pendeltåg som du också kan gå till på ca 12 minuter. Även bussar trafikerar i närheten. Resan från Farsta till T-centralen tar 23 minuter.

Farsta är ett fokusområde för Stockholm stad för nya bostäder. Här i kollektivtrafiknära lägen undersöks möjligheterna för fler bostäder.

Relaterat innehåll