Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Stockholmshus i Stureby

Längs med Örbyleden planeras ett stort område med nya bostäder. Totalt handlar det om ca 1 150 nya bostäder fördelade mellan åtta byggaktörer. Familjebostäder har här fått en markanvisning om cirka 130-170 nya hyresrätter som ska uppföras som Stockholmshus.
  • Foto: Gustav Kaiser

Fakta

Stockholmshusen är ett sätt för oss att både bygga vackra och väl genomtänkta bostäder där upprepning i sig blir en kvalitet. Tanken är att vi ska bygga många Stockholmshus runt om i staden. Här finns välplanerade lägenheter i smala hus som ger ljusa lägenheter. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver.

Här lever du enkelt utan egen bil

För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.  Vi undersöker möjligeheterna för cykelpool, bilpool mm. 

Om området

Området ligger i stadsdelen Stureby som består av en blandning av flerbostadshus och villor, i stadsdelen bor 8.500 personer. Det gränsar till Bandhagen vilken främst består av flerbostadshus och Örby vilken främst består av villor. Tanken är att de nya bostäderna ska stärka sambanden och kopplingarna mellan stadsdelarna. 

Bebyggelsen ska placeras på den norra sidan av Örbyleden och gatan ska få en mer urban karaktär så kallad stadsgata. Med tunnelbanan från Stureby når du T-centralen på 17 minuter. 

Relaterat innehåll