Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Spännande arkitektur i Nockebyhov

I Nockebyhov i västra Stockholm planerar Familjebostäder för 87 nya hyresrätter. Husen byggs enligt konceptet miljöbyggnad guld, även om vi väljer att certifiera bara ett av husen (hus 1). Med en spännande arkitektur med taken som blir den stora igenkänningen skapar vi här en trivsam stadsgata ut mot Gubbkärrsvägen.

  Fakta

  Om projektet

  All Familjebostäders nyproduktion uppfyller Stockholms stads högt uppfyllda miljökrav gällande energiprestanda, byggmaterial och avfallshantering. De nyproducerade fastigheterna uppfyller det som kallas miljöbyggnad Guld.  Oldmästaren planeras för miljöklassning Guld vilket innebär ytterligare prestanda gällande energikrav. 

  Husen byggs av betongstomme och med träfasader med stående panel. Som kronan på verket det arkitetoniskt visellt starka taket som ger karaktär till hela kvarteret. Taket har hämtat inspiration från den gamla panncentralen som ligger bakom husen.  Den är numer ombyggd till ett modernt cykelrum med plats för både cykelpool, plats att meka med cykeln och en tvätt för att snabbt kunna spola av cykeln. 

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Det finns även ett externt förråd till samtliga lägenheter. Lägenheterna har säkerhetsdörr. Självklart uppfyller vi bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har skåpinredning i en ljus ton och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt, inbyggd mikro och integrerad diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. 
  Dusch finns i alla lägenheter, med duschväggar av glas. Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar, tidningar och matavfall. Här kan du också lämna grov- och elavfall. 

  Du betalar för varmvattnet du använder

  Dagens nybyggda hus ska förbruka mindre energi för att minska klimatpåverkan. Därför ska de ha individuell mätning av varmvatten. Alla hyresgäster som flyttar in här kommer att kunna påverka den egna kostnaden genom att styra förbrukningen av varmvatten. Kallvatten ingår i din hyra.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Lägenheterna hyrs ut etappvis.

  Relaterat innehåll