Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Nya hus planeras vid Årstaberg

Kvarteret Marman ligger vid pendeltågs- och tvärbanestationen i Årstaberg längs med Svärdlångsvägen och järnvägsspåren. Här planerar Familjebostäder att bygga 220 nya hyresrätter.

Fakta

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är oftast i trä i vardagsrummen. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Tvättstuga finns i fastigheten och alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

Om området

Stadsdelen Årsta är uppvuxen på 40- och 50-talen. Kvarteret Marman ligger vid Årstaberg, ett område som  utvecklats med både pendeltågs- och tvärbanestation. Här kommer också en tunnelbanestation på linjen från Fridhemsplan till Älvsjö. Från Marman tar du dig till T-centralen på cirka 7 minuter. Cykelavståndet till City är cirka 25 minuter. Även bussar trafikerar området. Närmaste centrumanläggningar är Årsta Centrum och Liljeholmstorgets Galleria.

Uthyrning

All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

Relaterat innehåll