Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Med närhet till Magelungen

Kvarteret Magelungens Strand ligger längs med Magelungsvägen, strax efter Farsta IP i riktning Farsta från Högdalen. Med närhet till grönområden och sjön Magelungen planerar Familjebostäder för 200 nya hyresrätter.

Fakta

Antal lägenheter: 200
Hiss: Ja
Parkering/garage: ca 90 platser i garage
Planerad byggstart:  Inte bestämt ännu

Här bor du enkelt utan bil. Här finns gott om cykelförvaring. Under gården byggs ett garage med ca 90 platser.

Om området

Magelungens Strand ligger strax ovanför sjön Magelungen i ett grönområde med promenadvägar och badmöjligheter. Området ligger mellan Fagersjö och Farsta Centrum. Till Farsta Centrum är det cirka 15 minuters promenad och där finns tunnelbana och en station bort ligger Farsta Strand med pendeltåg. Även bussar trafikerar området. Till T-Centralen tar det cirka 40 minuter med t-bana och buss och med cykel cirka 45 minuter.

Magelungens Strand ingår i ett större stadsutvecklingsprojekt där Stockholms stad planerar för nya bostäder i sträckningen mellan Farsta och Högdalen. Projektet är indelat i tre etapper där Familjebostäders hyresrätter ingår i den första som ligger strax efter Farsta IP i riktning från Högdalen till Farsta.

Uthyrning

All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis.

I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

Relaterat innehåll