Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Nära Sockenplans tunnelbanestation

Länsmannen ligger vid Sockenplans tunnelbanestation i södra Stockholm. Här planerar Familjebostäder att bygga 183 nya hyresrätter varav ca 90 studentlägenheter.

Fakta

Antal lägenheter: 183 hyresrätter, varav ca 90 studentlägenheter
Hiss: Ja
Planerad byggstart: Inte bestämt ännu

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är i trä eller linoleum. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ofta klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Hyresrätternas kök har vit skåpinredning och är utrustade med spis med häll och fläkt. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Studentlägenheter är utrustade med eget kök.

Dusch finns i alla lägenheter, de större är utrustade med badkar. Även studentlägenheterna har eget badrum med dusch. Tvättstuga finns i fastigheten och i hyresrätterna är alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

Om området

Stadsdelen Enskede Gård är uppvuxen på 30- och 40-talen. Länsmannen ligger vid station Sockenplan, tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra. Från Länsmannen tar du dig till T-centralen på cirka 15 minuter. Även bussar trafikerar området. Cykelavståndet till City är cirka 30 minuter.

Pendeltågsstation når du antingen via T-Centralen eller via omstigning till tvärbanan vid t-banestation Globen. Vid Sockenplan och närliggande Svedmyraplan finns matbutiker och närmaste centrumanläggning är Globen Shopping.

Uthyrning

Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Lägenheterna hyrs ut etappvis.

Relaterat innehåll