Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Planer för nya hus i Fruängen

Fruängsgården ligger vid Vantörsvägen och Elsa Beskows gata i Hägersten, cirka 10 minuters promenadavstånd från Fruängens Centrum. Här planerar vi för cirka 75 nya hyresrätter.

Fakta

Om projektet

Projektet är just nu under omarbetning då många synpunkter kom in under samrådet på placeringen av ett punkthus. Flera lösningar undersöks just nu för att få hitta rätt plats för huset. Bostäderna kommer troligtvis inte att byggas inom satsningen för Stockholmshusen som tidigare kommunicerats. Husen planeras utifrån Familjebostäders ordinarie nybyggnation.

Om området

Stadsdelen Fruängen är uppförd på 50-talet. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden. Från Fruängsgården är det cirka 10 minuters promenadavstånd till Fruängens Centrum med ett utbud av butiker, restauranger och service. Du har också nära till Kungens Kurva med ett stort handelsutbud. Tunnelbanans röda linje tar dig till T-Centralen på cirka 18 minuter. Även bussar trafikerar området. Cykelavstånd till T-Centralen är cirka 30 minuter.

Uthyrning

All förmedling sker via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Lägenheterna hyrs ut etappvis.

I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

Relaterat innehåll