Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Nära pendeltågsstationen i Farsta strand

Vid Filipstadsbacken planerar Familjebostäder att bygga 80 nya hyresrätter. I direkt anslutning till dessa hus, längs med Brattforsgatan planeras för yterligare cirka 100 bostäder. Här bygger vi nya bostäder i bästa kollektivtrafiknära läget med Farsta strands pendeltåg station i direkt anslutning till bostäderna vid Brattforsgatan.

  Fakta

  Antal lägenheter: ca 180
  Adress:  Filipstadsbacken/Brattforsgatan
  Planerad byggstart: Ej bestämt

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golv av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek. Större lägenheter har ibland klädkammare och alla lägenheter har garderober. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Alla lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har skåpinredning och är utrustade med spis med häll och fläkt. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Köket är också förberett för installation av diskmaskin. Studentlägenheter är utrustade med eget kök.

  Dusch finns i alla lägenheter, ibland finns badkar. Tvättstuga finns i fastigheten och i hyresrätterna är alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Se ditt bofaktablad för exakt utrustning i din lägenhet.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand fick sitt namn 1963 och huvuddelen av bebyggelsen är uppförd från 60-talet och framåt. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.

  Från Filipstadsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Strands pendeltågstation. I närheten finns även Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 25 minuter och med pendeltåget tar samma resa cirka 15 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  Här bor du enkelt utan egen bil

  Kvarteret Filipstadsbacken ligger nära både pendeltåget och tunnelbanan. Därför bygger vi här ett kvarter med goda möjligheter till att cykla och åka kollektivt. 

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

  En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

  För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

  Relaterat innehåll