Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Fler bostäder i Farsta strand

Bjurö ligger vid Nordmarksvägen och Ullerudsbacken i Farsta Strand. Här planerar vi för cirka 230 nya hyresrätter, varav 137 blir i denna andra etapp i kv Bjurö. Vi bygger dessutom en förskola med plats för ca 80 barn.

  Fakta

  Antal lägenheter: 137
  Antal våningar: 5-6
  Antal rum: 1-4
  Antal hus: 3
  Balkong/uteplats: Ja 
  Hiss: Ja
  Parkering: I garage vid pendeltåget som byggs av Stockholm parkering
  Adress: Ullerudsbacken, Magelungsvägen
  Arkitekt: On Arkitekter
  Planerad byggstart: Ej bestämt

  Om lägenheterna

  Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av parkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, men alla lägenheter har garderober samt förråd i källaren. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheterna och husen uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

  Köken har vit skåpinredning och är utrustade med spis med häll. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. Diskmaskin finns förutom i de allra minsta lägenheterna. Se ditt bofaktablad för att veta exakt vad som finns i din lägenhet. 

  Dusch finns i alla lägenheter. Alla lägenheter är förberedda för tvättmaskin och torktumlare inne i lägenheten. Lägenheter har balkong eller uteplats. För dig som cyklar finns här bra cykelförvaring men också plats att fixa med cykeln.

  All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

  Om området

  Stadsdelen Farsta Strand fick sitt namn 1963 och huvuddelen av bebyggelsen är uppförd från 60-talet och framåt. Här finns närhet till butiker och service, kollektivtrafik och grönområden.
  Från Nordmarksvägen/Ullerudsbacken är det ett par minuters promenadavstånd till Farsta Strands centrum. I närheten finns även Farsta Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-Centralen på cirka 25 minuter och med pendeltåget tar samma resa cirka 15 minuter. Cykelavståndet till T-Centralen är cirka 50 minuter.

  Uthyrning

  Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen. För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen. Lägenheterna hyrs ut etappvis. I nuläget finns ingen uppgift om när uthyrningen kan starta.

   

  Relaterat innehåll