Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Om Mina sidor

Mina sidor har öppet dygnet runt och du har tillgång till tjänster och information när du vill. Här har du en överblick över dina avtal för exempelvis boende och parkering. Kopplat till dessa kan du utföra olika tjänster.
Kvinna med mobiltelefon

Fotograf: Johan Alp

Enkelt att logga in

Av säkerhetsskäl loggar du som bor hos oss in på Mina sidor antingen med BankID eller med personnummer + lösenord. Om du loggar in med personnummer och saknar lösenord - klicka på Glömt Glömt lösenord.

Ändra lösenord

Du kan själv ändra ditt lösenord under "Min profil".

Glömt lösenord eller ny hyresgäst?

Klicka på "Glömt lösenord". Då får du en verifikationskod till den e-postadress du uppgett till oss och kan med hjälp av den skapa ett eget lösenord.

Det nya lösenordet ska bestå av 8-20 tecken: bokstäver (a-z, A-Z), siffror (0-9), och/eller specialtecknen < > ! @ # $ % & / = ? _ : ; - , .

Om du inte har registrerat någon e-postadress, kontakta kundservice på kontakt@familjebostader.com eller tel 08-737 20 00.

Har du frågor om inloggningen till Mina sidor är du välkommen att ringa kundservice.

Viktigt med aktuella kontaktuppgifter

För att dina kontakter med oss ska gå så smidigt som möjligt behöver vi ha e-postadress och mobilnummer till dig. Du registrerar eller uppdaterar enkelt dina kontaktuppgifter under "Min profil". Med ett aktuellt mobilnummer kan vi enkelt boka in tid till exempel för åtgärd av en felanmälan.

Boka tvättstuga

Att boka tvättid sker på olika sätt beroende på var du bor. I de flesta områden kan du boka via Mina sidor. Klart på tre klick! Du kan även boka via nyckelbricka eller med en bokningscylinder. 

Leverantörerna av det system vi använder, Aptus, har även appen Aptus Home där du kan boka tvättid. För att kunna logga in i appen behöver du först kontakta vår kundservice som ger dig användarnamn och ett tillfälligt lösenord. Vid inloggning ska du ange adressen https://aptusportalen.familjebostader.com/aptusportal. Det är viktigt att du byter till ett nytt lösenord efter att du loggat in första gången.

Gör en felanmälan

När du upptäcker ett fel anmäler du det enkelt till oss på Mina sidor. Ärendet registreras och våra husvärdar och reparatörer bokar en tid med dig för att åtgärda felet. För vissa typer av fel kan vi behöva beställa reservdelar eller be en extern reparatör om hjälp. Du kan följa ditt ärende genom att klicka på det i listan över anmälda fel.

Akuta fel

Om ett fel kan innebära risk för personskada eller skada på fastigheten betraktas det som akut. Då ska du genast anmäla felet till kundservice. När kundservice är stängt ringer du fastighetsjouren på telefonnummer 08-656 19 90.

Stockholms stads felanmälan

Om du vill anmäla fel på Stockholms trafik eller utemiljö, till exempel nedskräpning, trasig gatubelysning, eller lämna synpunkter på snöröjning använder du stadens app Tyck till.

Spärra din portbricka

Under "Din fastighet" kan du spärra din portbricka om du tappat bort den. 

Se dina hyresavier och fakturor

Du kan se dina 13 senaste hyresavier respektive fakturor och om du betalat dem. 

Se ditt lägenhetsunderhåll

Du kan alltid se status för ditt lägenhetsunderhåll - när du har rätt att få underhåll genomfört, vad det skulle kosta att tidigarelägga och vilken rabatt du får om du väljer att inte genomföra underhållet i år. Under januari varje år, när du får erbjudande om att beställa underhåll, kan du även göra beställningen direkt på  Mina sidor.

Teckna avtal för parkeringsplats

Du som bor hos oss har förtur till platser i ditt område. Alla platser annonseras internt i åtta dagar. När du loggar in på Mina sidor kan du se alla platser – även de som annonseras internt i ditt område. Till dessa platser kan du lämna en intresseanmälan.

Om du letar efter en parkeringsplats i ett visst område, kan du skapa en egen bevakning (prenumeration) och då får du ett mejl när nya platser lagts ut i det område.

När du tecknar avtalet gör du det smidigt med digital signering - du behöver inte komma till våra områdeskontor.

Hyra förråd

I många av våra bostadsområden finns extra förråd att hyra för den som har behov av lite mer förvaringsutrymme. Det finns olika typer av förråd och de är placerade på lite olika platser i våra fastigheter. Förråden kan i första hand hyras av dig som bor hos oss. När det finns lediga förråd i just ditt område, kan du se dem när du är inloggad på Mina sidor. Då kan du även göra en intresseanmälan. 

Lokala nyheter

Om det är något särskilt på gång i just din fastighet eller område, kan du läsa om det på Mina sidor. Du kan även läsa om det är några driftstörningar.

Ta en genväg till Mina sidor

På mobilen kan du enkelt skapa en genväg till Familjebostäders webbplats och Mina sidor. Gör så här:

  1. Gå till familjebostader.com
  2. Har du Iphone klickar du på dela-ikonen och ”Lägg till bokmärke” eller "Lägg till som favorit". På Android hittar du funktionen ”Lägg till på startskärmen” i Menyn.
Senast uppdaterad 15 april 2024

Relaterat innehåll