Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Bostäder för studenter

Här har vi samlat viktigt information som ska vara en hjälp för dig som flyttar in i ett studentboende. Lycka till och varmt välkommen hem!

Foto: Johnér

Du som studerar kan söka en studentbostad. För att få hyra en studentbostad behöver du visa att du studerar vid, eller att du har fått ett antagningsbesked till, högskola, universitet eller yrkeshögskola. Vilka krav som gäller står alltid i bostadsannonsen. Lediga studentbostäder annonseras ut på Bostadsförmedlingen och är märkta med Student eller Studentkorridor. De flesta studentbostäder annonseras under en kort tid.

Våra studentlägenheter

Idag har vi tre studentboenden i attraktiva lägen nära kollektivtrafik i form av pendeltåg eller tvärbanan. Husen är nybyggda ljusa och luftiga. Alla har eget kök med kyl, frys och spis och badrum med dusch.

I Älvsjöstaden har vi stvå studenthus, Kabelverket 12 och Prästgårdshagen. I Årsta finns kvarteret Gisslararen nära Linde station. Du betalar hyra för 12 månader. Alla våra studentbostäder förmedlas via Bostadsförmedlingen. 

Studentlägenhet för dig som pluggar

Familjebostäders studentbostäder hyrs ut till dig som studerar på minst halvfart inom Stockholms län. Du kan plugga på universitet, högskola, YH eller KY utbildning eller via distansstudier både i och utanför Stockholms län. Vi gör regelbundna studieprövningar då du ska visa upp dina studiepoäng.

När kan jag ställa mig i kö för en studentbostad?

Du kan ställa dig i kö så fort du har fått ditt skriftliga antagningsbesked. Pluggar du redan i Stockholm kan du anmäla intresse för en studentbostad. Det gör du på Bostadsförmedlingens webbplats.

Hur länge får jag bo kvar?

Du får bo i våra studentlägenheter i max 6 år, förutsatt att du läser minst 15 poäng per termin och uppfyller kraven. 

Anmäla flytt som student

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Gör din flyttanmälan på Skatteverkets e-tjänst  snabbt och enkelt. 

Senast uppdaterad 5 Mars 2024

Relaterat innehåll