Hoppa direkt till innehåll

För att kunna ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats har vi placerat kakor (cookies) i din webbläsare. Om du vill veta mer kan du läsa mer om vad våra kakor används till.

Besked om hyrorna dröjer

Hyrorna för 2024 är fortfarande inte klara eftersom parterna inte kunnat komma överens i de lokala förhandlingarna.

Besked om hyrorna dröjer

- Årets förhandlingar har varit svåra på grund av stora kostnadsökningar som drabbar både hushåll och oss bolag. Vi hoppas att beskedet inte drar ut för länge på tiden så att våra hyresgäster snart vet vad hyrorna för 2024 landar på, säger Jonas Schneider, VD på Familjebostäder.

Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Stockholm inledde årets förhandlingar i slutet av september. I december stod parterna fortfarande långt ifrån varandra och därför hänsköts ärendet till Hyresmarknadskommittén (HMK) som är parternas gemensamma tvistelösningsorgan.

Fakta

Hyresförhandlingar mellan Stockholm stads bostadsbolag och Hyresgästföreningen Region Stockholm sker varje år med start i slutet av september. Målet är att parterna ska komma överens före årsskiftet med en hyresreglering från den 1 januari kommande år. Så har det inte blivit i år, istället har frågan hänskjutits till Hyresmarknadskommittén för beslut. Det skedde inför årets hyresreglering och dessförinnan 2023, 2020 och 2017. Efter Hyresmarknadskommitténs beslut ska bolagen och Hyresgästföreningen teckna egna överenskommelser.