Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Drevvikshöjden, Källvreten 3, Farsta/Sköndal

Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet bygger Familjebostäder cirka ca 380 hyresrätter. I området har vi också byggt 202 ungdomslägenheter. I det här kvarteret bygger vi 87 hyresrätter i ett öppet kvarter. Det finns 19 st ettor på Åbrovägen 17, om 34 kvadrat som hyrs ut som ungdomsbostäder, för dig mellan 18-25 år.
  • Fotograf: Gustav Kaiser

    1 / 2

Fakta

Antal lägenheter: 87
Antal våningar: 4-9
Antal hus: 3
Boarea kvm: 33-112
Balkong/uteplats: Ja de flesta. Se bofaktablad för att se din lägenhet
Hiss: Ja
Parkering/garage: Ja
Adress: Källvretsslingan 4 & 8 / Åbrovägen 15 & 17
Arkitekt: Arkipol
Planerad inflyttning: 2022-2023
Planerad uthyrningsstart: november 2021

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. I ett fåtal lägenheter  är golven av vitlaserad ekparkett. I hallen finns en del med klinker direkt innanför dörren. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov.  Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och fläkt. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och infälld diskho. Rostfria vitvaror med helintergrerad diskmaskin. Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro, eller ha kokböcker om du väljer att bo utan mikrovågsugn.

Badrummen har stående vitt kakel och grått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas (utom ettorna som har duschdraperistång). Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i något av husen i området. Alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är vita och bänkskivan är svart laminat.

Fönsterbänkar är av kalksten.

All vår nyproduktion har fastighetsnära källsortering för förpackningar och tidningar. Här kan du också lämna grov- och elavfall. De allra flesta nyproduktioner har även matavfallsutsortering.

För att se exakt utrustning i din lägenhet, se ditt bofaktablad!

Om området

Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

I projektet finns planer på en ny fristående förskola och en förskola i ett av de nya bostadshusen.

Uthyrning

Cirka nio månader innan första inflyttningen finns lägenheterna för uthyrning via Bostadsförmedlingen.

En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Den tredje etappen med 64 lägenheter fanns publicerad för intresseanmälan hos Bostadsförmedlingen mellan den 10-23 januari 2022.

Relaterat innehåll