Familjebostäders logotyp
Familjebostäders logotyp

Drevvikshöjden, Källvreten 2, Farsta/Sköndal

Drevvikshöjden ligger vid Ekebergabacken mellan Farsta och Sköndal. I ett vackert område med ekbackar ovanför Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet bygger Familjebostäder för 380 hyresrätter. Här bygger vi 112 hyresrätter i ett öppet kvarter.
  • Balkong med utsikt.

    Fotograf: Gustav Kaiser

    1 / 2

Fakta

 

Antal lägenheter: 112
Antal våningar: 9
Antal hus:  5
Antal rum: 1-4
Boarea kvm: 33-97
Balkong/uteplats: Ja
Hiss:  Ja
Parkering/garage:  Ja
Adress: Källvretsslingan 1, 9, Åbrovägen 11, 13
Arkitekt:  Arkipol
Planerad inflyttning: 2023
Planerad uthyrningsstart: 2022-2023

Om lägenheterna

Familjebostäders nyproduktion har hög kvalitet i materialval och inredning. Väggarna är vitmålade och golven är av trestavsparkett i ek. I ett fåtal lägenheter  är golven av vitlaserad ekparkett. Förvaringsmöjligheter varierar med lägenhetsstorlek, alla lägenheter har garderober. Där det är en hel garderobsvägg går garderoberna upp till tak, där det är en ensam garderob gör det inte det för att de ska kunna flyttas lättare vid behov. Det finns även oftast förvaringsutrymme i förrådslösningar på annan plats i fastigheten. Alla lägenheter har säkerhetsdörr. Lägenheter och hus uppfyller självklart bygg- och planlagens krav på tillgänglighet för människor med funktionsnedsättning.

Köken har grå skåpinredning, där underskåpen är lite mörkare än överskåpen, och är utrustade med induktionshäll, ugn och spiskåpa. Bänkskivan och stänkskyddet är av laminat och diskbänk i rostfritt stål. Rostfria vitvaror med inbyggd diskmaskin (utom i ettorna, se ditt bofaktablad för korrekt uppgift). Kyl och frys finns i alla lägenheter men varierar i storlek beroende på kökets yta. I överskåpen finns  en hylla för att ställa en mikro.

Badrummen har stående vitt kakel och ljusgrått klinker på golvet. Dusch finns i alla lägenheter, med duschvägg av glas i de större lägenheterna och duschdraperistång i ettorna. Handfat med kommod och en spegel ovanför. Tvättstuga finns i något av husen i området. Alla badrum är förberedda för installation av tvättmaskin. Gästtoalett finns i fyror, de har vita målade väggar och kakel ovanför handfatet och ett badrumsskåp.

Beslag som handtag och krokar i lägenheten är i mattsvart metall, från hatthyllan i hallen, krokar i badrummet till handtagen på garderober och köksskåpen. Även duschväggens ram är svart för att matcha övrig inredning. Skåpen i badrummet ovanför tvättmaskinsplatsen är av samma ljusa gråa kulör som överskåpen i köket och bänkskivan är likadan som i köket.

Fönsterbänkar är av mörkgrå kalksten.

All vår nyproduktion har fastighetsnära mavavfallssortering  och källsortering med och möjlighet att sortera förpackningar, tidningar,  grov- och elavfall. 

För att se exakt utrustning i din lägenhet, se ditt bofaktablad!

Om området

Drevvikshöjden ligger i ett mindre bostadsområde mellan Farsta Centrum och Sköndal Centrum. Här fanns tidigare Farsta Sjukhem som har fått ge plats till nya bostäder. Området är vackert med ekar som bevaras och strax nedanför ligger sjön Drevviken och badplatsen Hökarängsbadet.

Promenadavståndet till Farsta Centrum är cirka 15 minuter. Här finns ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Sköndal Centrum ligger även det på cirka en kvarts promenadavstånd och här finns butiker och service. Med buss tar du dig på ca 5 minuter till Farsta Centrum där tunnelbana in till T-Centralen tar cirka 20 minuter. En station bort finns Farsta Strand med pendeltågsanslutning. Cykelavståndet från Ekebergabacken till T-Centralen är cirka 50 minuter.

I området finns en nybyggd fristående förskola på Ekebergabacken. I huset på Källvretsslingan 9 skapas en förskola på plan 0 och plan 1 med plats för ca 72 barn. Förskolan har en del av gården för sin verksamhet. 

Inte så många parkeringsplatser i området

Det finns inte många parkeringsplatser i området, så det kan vara svårt att hitta parkering om du kör bil. Det kommer att finnas några parkeringsplatser i garage som vi hyr via Stockholm parkering. När vi bygger nya bostadsområden har vi samma ambitioner som Stockholm stad: att biltrafiken ska minska och att fler ska resa kollektivt. Vi hoppas att du också ska trivas med det.

Uthyrning

Den sista etappen av projektet med 36 lägenheter finns för intresseanmälan mellan 9-22 januari 2023 hos Bostadsförmedlingen. 

En mindre del av lägenheterna hyrs ut via den interna kö som boende i allmännyttan i Stockholms stad har tillgång till, resten via den reguljära kön.

För att kunna anmäla intresse för att en lägenhet måste du vara anmäld till bostadskön hos Bostadsförmedlingen.

Relaterat innehåll